0
Winkelwagen
€ 0,00
De beste bloeddrukmeter van 2018 Welke bloeddrukmeter kopen?
Bij MedicaPlaza hebben we een ruim assortiment goede bloeddrukmeters voor u geselecteerd. Maar wanneer is het zinvol om er één aan te schaffen? En waar moet u dan op letten om een voor u geschikte meter te selecteren?

Van een hoge bloeddruk merken de meeste mensen vaak weinig, terwijl het wel een risicofactor voor hart- en vaatziekten is. Behalve de incidentele symptomen als hoofdpijn, oorsuizen, bloedneuzen en dansende vlekjes voor de ogen, blijft hoge bloeddruk vaak symptoomloos. En dit terwijl het vaak voorkomt; naar schatting 10 procent van de nederlanders kampt met een hoge bloeddruk. Voor sommige mensen kan het daarom zinvol zijn om dit regelmatig te checken.

Dit is vooral het geval als u:
  • een verhoogd risico heeft op een hart- of vaatziekte door bijvoorbeeld overgewicht, diabetes, een hoog LDL-cholesterolgehalte of in het dagelijks leven veel stress ervaart
  • zwanger bent en op advies van uw huisarts uw bloeddruk in de gaten moet houden
  • Als er reeds een hoge bloeddruk bij u is geconstateerd of als u al een hart- of vaatziekte heeft

Het makkelijkst is om een bloeddrukmeter voor thuis aan te schaffen. Maar welke bloeddrukmeter is in 2018 de beste?

Bloeddrukmeters zijn er in verschillende soorten en maten maar kunnen v.w.b. de meters voor thuisgebruik in twee categorieën worden onderverdeeld; polsbloeddrukmeters en bovenarmbloeddrukmeters.

Polsbloeddrukmeters zijn vaak handzamer dan bovenarmmeters en daardoor makkelijker mee te nemen, bijvoorbeeld als u op reis gaat. Ook zijn deze meters vaak goedkoper in de aanschaf. Het correct gebruiken van een polsbloeddrukmeter kan lastig zijn. De pols moet op gelijke hoogte met het hart gehouden worden om een nauwkeurige lezing te krijgen. Goede polsbloeddrukmeters hebben hier een ingebouwde indicator voor die aantoont wanneer de pols op de juiste hoogte zit. De Omron RS6 is een zeer geschikte polsbloeddrukmeter.

Bovenarmbloeddrukmeters hebben meer functionaliteiten zoals opslag van uw meetwaarden of de mogelijkheid om de gegevens met een PC of app te analyseren. De betere merken zijn wel weer iets prijziger dan een polsmeter. Het belangrijkste verschil zit hem echter in de nauwkeurigheid van de metingen. Bewegingen hebben namelijk invloed op de meting van uw bloeddruk. De Hartstichting adviseert daarom om een bovenarmbloeddrukmeter te gebruiken, en wel één die goedgekeurd is door het Dabl-instituut.

Omron M6 Comfort
Wat betreft de bloeddrukmeters voor thuis is Omron hét onbetwiste topmerk. Deze apparaten komen vrijwel altijd als beste uit de test, zeker als het om een nauwkeurige bloeddrukmeting gaat. Alle Omron bovenarmbloeddrukmeters op onze site zijn goedgekeurde apparaten, zo ook de Omron M6 Comfort. Deze is in 2016 óók door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Dit apparaat heeft een zogenaamd Intelli-manchet wat er voor zorgt dat het correcte gebruik van de bloeddrukmeter erg makkelijk is geworden. Deze is namelijk voorgevormd en sluit daardoor beter aan op de arm dan gewone bloeddrukmanchetten. Een foutieve meting door het verkeerd omdoen van de manchet is daardoor verleden tijd. De manchetten van Omron zijn geschikt voor bovenarmen tussen 22 en 42 cm, wat een stuk ruimer is dan die van andere merken. De Omron M6 Comfort heeft een dubbelcheck systeem dat er voor zorgt dat de meting zo nauwkeurig mogelijk plaatsvindt en berekent op basis van de laatste 3 metingen een gemiddelde bloeddrukwaarde. Ook meet het apparaat de hartslag en geeft het een melding af wanneer deze een onregelmatigheid (aritmie) ontdekt.

Omron M7 Intelli IT
Een verbeterde versie van de Omron M6 Comfort is de Omron M7 Intelli IT. Deze is qua nauwkeurigheid hetzelfde als de M6 en beschikt ook over een Intelli-manchet. De M7 is echter ook via bluetooth met uw smartphone te verbinden en maakt het zodoende mogelijk om de gemeten bloeddrukwaarden naar uw telefoon te exporteren. Dit gaat middels de nieuwe app van Omron die zowel in de Apple app-store als de Google Play store gratis te downloaden is. Met deze app is het mogelijk om een overzicht van uw statistieken te krijgen en deze op de telefoon te analyseren.

Omron Evolv
De nieuwste toevoeging aan het assortiment is de Omron Evolv. Ook deze bloeddrukmeter komt met het voorgevormde manchet, maar dan zonder onhandig slangetje. U meet rechtstreeks met het apparaat op uw bovenarm en ziet het resultaat direct op het scherm verschijnen. Ook heeft de Evolv de connectiviteitsopties van de M7 Intelli IT en kunt u uw gegevens dus ook via de app opslaan en analyseren.

Conclusie
Omron is zonder twijfel het beste merk voor bloeddrukmeters voor thuis. De Omron M6 Comfort meet zeer nauwkeurig en is zowel door het duidelijke display alsmede door het voorgevormde manchet zeer gebruiksvriendelijk. Deze meter is in 2016 door de Consumentenbond tot beste koop benoemd en daar staan wij vierkant achter. Wilt u dezelfde betrouwbaarheid maar dan met de mogelijkheid om uw meetgegevens op de smartphone te tonen, bijvoorbeeld voor bij uw huisarts, dan zijn de Omron M7 Intelli IT of de Omron Evolv zonder twijfel uitstekende keuzes.
      17-08-2018 13:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Contact

Osdorperweg 185
1069 LL Amsterdam
+31 (0)20 334 25 47
service@medicaplaza.nl
KvK nummer: 67060013

Beoordeling