0
Winkelwagen
€ 0,00
Bloeddrukmeters /

Keuzehulp

Keuzehulp
Welke bloeddrukmeter kopen?
Bij MedicaPlaza hebben we een ruim assortiment goede bloeddrukmeters voor u geselecteerd. Maar waar moet u op letten om een voor u geschikte meter te selecteren?

Bloeddrukmeters zijn er in verschillende soorten en maten maar kunnen v.w.b. de meters voor thuisgebruik in twee categorieën worden onderverdeeld; polsbloeddrukmeters en bovenarm-bloeddrukmeters.

Polsbloeddrukmeters zijn vaak handzamer dan bovenarmmeters en daardoor makkelijker mee te nemen, bijvoorbeeld als u op reis gaat. Ook zijn deze meters vaak goedkoper in de aanschaf. Het correct gebruiken van een polsbloeddrukmeter kan lastig zijn. De pols moet op gelijke hoogte met het hart gehouden worden om een nauwkeurige lezing te krijgen. Goede polsbloeddrukmeters hebben hier een ingebouwde indicator voor die aantoont wanneer de pols op de juiste hoogte zit. De Omron RS6 is een zeer geschikte polsbloeddrukmeter.

Bovenarm-bloeddrukmeters hebben meer functionaliteiten zoals opslag van uw meetwaarden of de mogelijkheid om de gegevens met een PC of app te analyseren. De betere merken zijn wel weer iets prijziger dan een polsmeter. Het belangrijkste verschil zit hem echter in de nauwkeurigheid van de metingen. Bewegingen hebben namelijk invloed op de meting van uw bloeddruk en een bovenarmmeter is daar minder gevoelig voor. De Hartstichting adviseert daarom om een bovenarm-bloeddrukmeter te gebruiken, en wel één die goedgekeurd is door het Dabl-instituut.

Wat betreft de bloeddrukmeters voor thuis is Omron hét onbetwiste topmerk. Deze apparaten komen vrijwel altijd als beste uit de test, zeker als het om een nauwkeurige bloeddrukmeting gaat. Alle Omron bovenarm-bloeddrukmeters op onze site zijn goedgekeurde apparaten, waaronder de Omron M6 Comfort. Deze is vorig jaar óók door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. De duurdere Omron M7 Intelli IT heeft meer functionaliteiten (bluetooth) en de Omron M3 Comfort is iets gunstiger geprijsd. Al deze bovenarm-bloeddrukmeters werken op batterijen (standaard meegeleverd) en evt. met de Omron netstroom-adapter (te vinden onder bloeddrukmeter accessoires). Met een keuze uit één van deze drie kunt u niet mis gaan.